dissabte, 22 d’octubre del 2011

Panellets

Panellets


Bon dia!!

Avui us deixo la recepta per fer els panellets! Així amb uns dies d’antelació  us donarà temps a comprar tots els ingredients! 
Recordeu que la massa l’heu de fer un dia abans! Us sortiran uns quants, així podreu portar a la feina, la familia o els amics :) 
Per cert, si voleu acompanyar més aquesta tradició, us podeu fer amb unes quantes castanyes  torrades en paperina i un vi dolç (moscatell)

Ingredients

-500g d’ametlla mòlta (farina d’ametlla)
-400g de sucre
- 150g-200g de Pinyons (Us recomano els pinyons del Bon Area, surten molt bé de preu).
 Jo només faré panellets de pinyons i per tant n’he comprat 500g.
-2 o 3 ous
-2 patates petites. Bullir-les amb la pell fins que es facin toves. Amb un escuradents punxarem i ha de passar entre la patata sense problemes. Aproximadament són uns 30 minuts bullint, depen del tamany de la patata.

Recepta

Atenció! La massa l’heu de fer un dia abans!

1.Barrejar la farina d’ametlla amb el sucre i fer un volcà. Al mig hi posarem els trossos de patata bullida sense pell i amassarem. Us podeu ajudar amb una forquilla per tal de que la patata s’aixafi bé. Amassar-ho molt bé, ha de quedar una pasta consistent. Un cop aconseguim aquesta textura, farem un rollo cilíndric de 2 pams de llarg més o menys, el taparem amb paper de plata i el deixarem a la nevera fins el dia següent. (No cal que siguin 24h exactes)

2.Al dia següent farem 4 trossos del rollo cilíndric per poder treballar millor la massa i a més amb cada tros podeu fer una classe diferent de panellets. Jo només he fet de pinyons, però podeu fer també d’ametlles, de codonyat...

3.En un plat tindrem les clares muntades a punt de neu , en un altre els rovells i en un bowl els pinyons.

4.Agafarem un dels trossos de la massa (els altres 3 trossos mentre no els treballem els tindrem coberts amb un drap per tal de que no s’assequin), i farem boletes petites i les anirem posant en el plat de les clares.

5.Després una a una, passarem les boletes pel bowl dels pinyons. És important que les boletes vagin d’una en una al bowl dels pinyons. Aquest és un pas per fer amb delicadesa, perquè a vegades els pinyons costen una mica d’enganxar.

6.Anirem posant les boletes en una safata de forn amb paper vegetal. Un cop les hi tinguem totes, pintarem les boletes de rovell d’ou, amb pinzell i molt de compte, només una mica per tal de que al forn agafin color una mica torradet.

7.Posarem la safata al forn a 200º i tan sols 10 minuts per tal de que es daurin.

Bon appétit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada